lördag 3 januari 2009

Recept på Benechin

Här är ett recept på den goda gambiska maträtten Benechin. Det är översatt från ett engelskt original från The Gambian Cookbook.

Benechin av Abborre


Ingredienser

3 abborrfiléer eller någon annan typ av fisk 
1 butternut squash 
1 stor lök 
3 dl ris (eller 2 koppar med ris)
3 vitlöksklyftor
1 stor grön pepparfrukt 
4-5 röda pepparfrukter 
1 litet kålhuvud 


Beskrivning

Skär upp alla ingredienser. Tillsätt tillräckligt med olja för att täcka botten med ca 6 mm i en stor kastrull om hetta upp. När oljan är varm, tillsätt hackad vitlök. Vänta tills den är brun (för att smaksätta oljan) och ta sedan bort bitarna av vitlök. Tillsätt hackad Butternut squash och låt den koka i 2-3 minuter och tillsätt sedan fisken. Lägg sedan i löken under omrörning. Tillsätt sedan den upphackade pepparn och ca 1/2 tesked salt. Blanda i mosad varm paprika och svartpeppar. Tillsätt 3 dl (eller 2 koppar) vatten och blanda sedan i tomaterna. Rör i ca 3 matskedar av tomatpurén och täck kastrullen. Efter att allt har kommit att koka ha i ytterligare 3 dl (eller 2 koppar) ris och 3 dl (eller 2 koppar) vatten. Sänk värmen och låt sjuda. Tillsätt ytterligare vatten och kryddor efter behov. Lägg i kål. Vänta på att riset ska koka klart och rätten är klar att serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar